Planningstool groepsvaccinaties voor GGD Gelderland-Zuid

Planningstool groepsvaccinaties voor GGD Gelderland-Zuid

De GGD’s in Nederland organiseren alle groepsvaccinaties vanuit het Rijksvaccinatieprogramma; een programma dat kinderen beschermt tegen 12 ernstige infectieziekten. Dit vergt veel organisatie en planning, aangezien alle kinderen in Nederland hiervoor worden uitgenodigd. Om de organisatie van de groepsvaccinaties optimaal te ondersteunen, vereenvoudigen én om te werken aan een optimale inzet van medewerkers heeft GGD Gelderland-Zuid samen met Q-Consult een personele planningstool ontwikkeld.

Doelen GGD Gelderland-Zuid

De personele planningstool helpt bij het inplannen van medewerkers op groepsvaccinatiedagen in de verschillende gemeenten in de regio. Met de ontwikkeling en implementatie van de planningstool hebben we invulling gegeven aan de doelen van GGD Gelderland-Zuid: 

Resultaat

De eerste resultaten van de implementatiefase zijn inmiddels zichtbaar:

Secretariaat: ''Het is heel fijn dat iedereen nu overzicht heeft, medewerkers kunnen daardoor sneller en breder meedenken. Ook de overzichten ‘welke functies mis ik nog’ per dag en slimme automatische e-mailoverzichten schelen mij veel tijd.''

Teammanager: ''De tool maakt het proces overzichtelijk, geeft ons grip op de inzet van personeel en zorgt voor een grotere betrokkenheid van alle medewerkers bij het planproces. Q-Consult heeft in korte tijd grip gegeven op het proces en dit met een mooie tool ondersteund.''

Is zo’n planningstool ook iets voor jouw afdeling, of wil je meer weten over het planproces van groepsvaccinaties? Neem dan contact op met onderstaande consultant.