Programmamanager Training & Opleiding

Programmamanager Training & Opleiding

Het team van Q-Academie gaat uitbreiden. Zijn wij op zoek naar jou? Dan ben je in ieder geval sterk in het vertalen van de opleidingsvraag en behoeften van klanten naar passende opleidingsprogramma’s, én je hebt affiniteit met de zorgsector! 

Functieprofiel

Je gaat aan de slag bij Q-Academie, de opleidingspartner van Q-Consult. Q-Academie biedt zowel open trainingen als maatwerk incompanytrainingen voor alle sectoren van de zorg.

Als Programmamanager Training & Opleiding ben je verantwoordelijk voor ons opleidingspakket. Je zorgt ervoor dat jouw trainingen en opleidingen altijd up-to-date zijn, je (her)schrijft opleidingsteksten en denkt na over passende marketingactiviteiten. Je doet marktonderzoek, signaleert kansen en ontwikkelt nieuwe trainingsproducten. Ook hiervoor schrijf je diverse commerciële teksten. Daarnaast werk je mee aan de vernieuwing en doorontwikkeling van Q-Academie. Denk aan vernieuwing op het gebied van leer- en werkvormen, digitalisering, trainingsbeleid, marketing, enz.

Je adviseert klanten en ook onze trainers en business units. Je wordt door de klant gezien als prettige en veelzijdige sparringspartner: je bent in staat de juiste opleidingsvraag te achterhalen en weet passende opleidingsprogramma's aan te bieden. Hiervoor ben je op de hoogte van nieuwe opleidingsvormen en leermiddelen. Je werkt nauw samen met de andere Programmamanagers, met de trainers, de afdeling marketing en de opleidingscoördinator.

Naast de inhoudelijke werkzaamheden word je uitgedaagd actief te werken aan je eigen (professionele) ontwikkeling. Je volgt interne trainingen uit ons centrale opleidingsprogramma, kunt externe trainingen volgen die passen bij jouw wensen en ervaring en je maakt deel uit van de juniorenpool. We bieden ook een intern coachingstraject. 

Functie-eisen

Voor deze uitdagende functie dien je te beschikken over:

 • een afgeronde opleiding op WO/HBO niveau, zoals opleidingskunde, bedrijfskunde of commerciële economie; 
 • minimaal 2 jaar ervaring in vergelijkbare functie;
 • een commerciële en klantgerichte instelling;
 • uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden;
 • ervaring met nieuwe werkvormen en/of digitalisering van leren;
 • ervaring met diverse marketingmiddelen en het schrijven van marketingteksten;
 • affiniteit met de zorgsector;
 • een enthousiaste en ambitieuze houding.

Wat bieden wij jou?

 • een functie van 32-40 uur per week;
 • een uitdagende baan met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;
 • een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten;
 • een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring;
 • goede secundaire voorwaarden;
 • flexibele werktijden;
 • een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

Bedrijfsomschrijving

Met het organisatieadvies van Q-Consult, de mensen via Q-Talent en de opleidingen en coaching van Q-Academie ondersteunen we zorgorganisaties bij alle kansen en veranderingen die zich aandienen. Niet vanaf de zijlijn, maar samen in het veld. De handen uit de mouwen en de geest op scherp. We kennen de zorg door en door en in alle opzichten: beleidsmatig en op de werkvloer, cure, care en integrated care, in organisaties en netwerken en op het gebied van bedrijfsvoering, kwaliteit en data. En vanuit die grote betrokkenheid weten we processen in de zorg daadwerkelijk te versoepelen. Zodat professionals er nog meer kunnen zijn voor patiënten en cliënten.

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden.

Solliciteren?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en CV aan Alice van der Linden, HR Adviseur. Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Kerstin Reus, manager Q-Academie.