Ervaren consultant Kwaliteit & Veiligheid

Ervaren consultant Kwaliteit & Veiligheid

Ben jij op zoek naar een nieuwe stap in jouw carrière? Wil jij actief bijdragen aan kwaliteits- en veiligheidsverbetering binnen ziekenhuizen en zelfstandige klinieken? En vind je het leuk om hierin projecten te leiden én trainingen te geven? Dan ben jij de collega die we zoeken!

Q-Consult biedt nieuwe inzichten, denkt mee over ambities en ontwikkelt nieuwe werkwijzen voor de zorg in Nederland. Specifiek op het gebied van (financiële) bedrijfsvoering, doelmatigheid, kwaliteit & veiligheid en data. Altijd in nauwe samenwerking met zorgorganisaties, inclusief een soepele implementatie in de dagelijkse praktijk. 

Expertiseteam Kwaliteit & Veiligheid
Als adviseur Kwaliteit & Veiligheid ben je onderdeel van het expertiseteam Kwaliteit & Veiligheid. In het team werken (senior) adviseurs met passie om de vraag van de zorgorganisatie op te pakken. Kennisdeling en expertiseontwikkeling is essentieel: met kwaliteitsontbijtjes en –avonden worden laatste ontwikkelingen, innovaties of uitdagende projecten met elkaar gedeeld.

Wat doe je als ervaren consultant Kwaliteit & Veiligheid?

Als consultant (bege)leid je uitdagende (kwaliteits-)projecten bij ziekenhuizen, ZBC’s en GGZ instellingen. Denk hierbij aan: projectleider accreditatie (NIAZ-Qmentum, HKZ, ISO), verbeteren van kwaliteit via dashboardinformatie, optimaliseren intern auditsysteem, uitvoeren van calamiteitenonderzoek en/of vergroten van de participatie van de patiënt in diens zorgproces.

In je rol van projectleider en/of adviseur ben je in staat om met de verschillende disciplines bij de klant, van medisch specialist tot polikliniekmedewerker en van verpleegkundig specialist tot zorgmanager, samen te werken en toe te werken naar het beoogde eindresultaat.

Naast het advies- en projectwerk voel je je ook thuis in het trainingsvak. Je krijgt energie van het trainen van verschillende doelgroepen bij de klant over uiteenlopende kwaliteits- en veiligheidsonderwerpen en -vaardigheden. 

Opleidingsniveau
Een afgeronde opleiding op academisch niveau zoals gezondheidswetenschappen of bedrijfskunde. 

Wat herkennen we in jou?
•    Je hebt +5 jaar relevante werkervaring
•    Je hebt ervaring met het leiden van kwaliteitsprojecten in de zorg
•    Je hebt kennis van kwaliteits- en veiligheidsmanagement in de zorg (o.a. NIAZ, JCI, ISO, HKZ)
•    Je hebt kennis van kwaliteitsinstrumenten in de zorg (o.a. interne audits, SIRE, PRISMA, PRI/HFMEA)
•    Je hebt een netwerk in de zorg (pré)
•    Je hebt een resultaatgerichte en klantgerichte instelling

Wat bieden wij jou?
•    Een functie van 32-40 uur per week (we zijn flexibel met werktijden)
•    Een uitdagende baan met goede opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden
•    Een dynamische werkomgeving door afwisselende werkweken en projecten
•    Een marktconform salaris, afhankelijk van je leeftijd en ervaring
•    Goede secundaire voorwaarden, waaronder een lease auto en winstdeling
•    Een goede werksfeer, inclusief een wekelijkse borrel en leuke bedrijfsuitjes.

We investeren continu in de persoonlijke ontwikkeling en het werkplezier van onze medewerkers. Wij geloven dat betrokken, gelukkige, gemotiveerde mensen met de juiste kennis en vaardigheden de beste prestaties leveren voor onze klanten. En hierin denken we met jou mee! Of je nu net bent afgestudeerd of een gezin bent gestart: wij hebben aandacht voor alle levensfasen waarin onze medewerkers zich bevinden. 

Solliciteren?

Heb je zin om bij ons te komen werken? Stuur dan jouw sollicitatie met motivatie en CV aan Alice van der Linden, HR Adviseur, alice.van.der.linden@qconsult.nl. Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kan je contact opnemen met Maaike Nijbroek, manager en senior consultant.