Afstudeeropdracht Machine Learning voor Population Health Management

Afstudeeropdracht Machine Learning voor Population Health Management

In 2020 hebben het Jan van Es Instituut en Q-Consult de Adjusted Clinical Group-software van het John’s Hopkins instituut getoetst voor de Nederlandse markt. De ACG software kan patiënten classificeren in zorgverbruik groepen en kan onder andere zorgkosten en ziekenhuisopnames voorspellen en doet dit ook best goed op Nederlandse data. Het ACG model maakt gebruik van regressiemodellen geleerd op Amerikaanse data. Een vervolgonderzoek dat het JVEI en Q-Consult graag samen zouden willen doen is het zelf bouwen van Machine Learning modellen op Nederlandse data om de potentie daarvan te onderzoeken voor Population Health Management (PHM).

Opdrachtomschrijving

Tijdens de afstudeeropdracht Machine Learning voor Population Health Management ga je middels literatuur onderzoeken welke Machine Learning modellen al bestaan voor Population Health Management (PHM). Vervolgens ga je een aantal Machine Learning modellen bouwen op (bestaande) integrale zorgdata en onderzoeken in hoeverre deze modellen toepasbaar zijn. Vanuit Q-Consult krijg je begeleiding op het gebied van techniek, data en zorgkennis. Het Jan van Es Instituut kan wetenschappelijk ondersteunen en brengt veel kennis mee over PHM.

Profiel kandidaat

  • Je bent een analytisch, communicatief vaardige student die op zoek is naar een afstudeeropdracht voor zijn/haar master in de richting van business analytics, econometrie of vergelijkbaar;
  • Het verder verbeteren van de zorg geeft je energie;
  • Je bent iemand die complexe situaties overziet en hierbij de juiste stakeholders weet aan te haken;
  • Je hebt affiniteit met data intelligence en kan data gemakkelijk vertalen naar een model in talen als Python of R.

Wat bieden wij jou?

  • De mogelijkheid om zowel de praktische als de wetenschappelijke kant van data, intelligence & tooling te leren kennen;
  • Persoonlijke en praktische begeleiding van een data scientist en wetenschappers;
  • Het mogen uitvoeren van een maatschappelijk relevant onderzoek;
  • Onderdeel uitmaken van het data consultancyteam van Q-Consult.

Ga jij de uitdaging aan?

De startdatum van deze afstudeeropdracht is in overleg. Wat ons betreft mag je gelijk starten! Stuur je cv en motivatie naar Susan Steevens.