Online intervisie: Anders verantwoorden van kwaliteit

Online intervisie: Anders verantwoorden van kwaliteit

“Wij zijn voor uitmuntende kwaliteit” is een vaak gehoorde quote in zorgorganisaties. Maar wat wordt daarmee bedoeld? Kwaliteit is continu aan verandering onderhevig. De Kwaliteitsraad van het Zorginstituut bracht onlangs een nieuwe visie op kwaliteit naar buiten, waarbij ze benadrukken dat kwaliteit meer is dan alleen de objectieve, meetbare kant. Dit vraagt naast een nieuwe manier van leren en verbeteren ook om een nieuwe manier van verantwoorden. Er zijn op landelijk en bestuurlijk niveau ontwikkelingen over de inzet en waarde van keurmerken en accreditaties. Sluit de huidige wijze van toetsing nog voldoende aan bij deze nieuwe visie op kwaliteit? En wat zijn de alternatieven?

Op 2 december organiseren wij een online intervisie over dit onderwerp waarin visievorming centraal staat. We gaan perspectieven met elkaar delen om kwaliteit inzichtelijk te maken.

Programma 
•    Bespreken van ontwikkelingen op het gebied van keurmerken die wij op landelijk en bestuurlijk niveau zien. 
•    Wat betekenen deze ontwikkelingen voor jouw rol in de organisatie en hoe kun je op deze veranderingen inspelen?
•    Ervaringen delen met andere deelnemers over alternatieve methoden om zicht te krijgen op kwaliteit, de rol van leren en verbeteren en wat dit met de nieuwe visie op kwaliteit te maken heeft.

Voor wie? 
Deze intervisie is interessant voor managers, kwaliteitsadviseurs, kwaliteitsmanagers, interne auditoren, verpleegkundigen, artsen en zorgprofessionals.

Inschrijven
Inschrijven voor de intervisie is mogelijk via onderstaand aanmeldformulier. De URL van de bijeenkomst en het bijbehorende wachtwoord worden voorafgaand aan de bijeenkomst verstrekt. Wij zien uit naar een interessante bijeenkomst waarin we elkaar helpen met concrete inzichten en ervaringen!

  • Datum: wo 02-12-2020
  • Tijd: 09.00 - 11.00
  • Locatie: online
  • Deelname:

    is kosteloos

Inschrijven voor deze bijeenkomst
Lees hier onze privacyverklaring