Voucherregeling Training tot digicoach opent 2 maart 2021

Voucherregeling Training tot digicoach opent 2 maart 2021

Na een succesvolle eerste subsidieregeling voor de Implementatie- en opschalingscoaching, komt Zorg voor innoveren nu met een tweede regeling: Training tot digicoach. Deze regeling is speciaal bedoeld voor zorg- en welzijnsorganisaties die de digivaardigheid van hun medewerkers willen vergroten en opent op 2 maart 2021. Maar wat kun je precies met deze regeling? 

Training tot digicoach: wat kun je ermee?

Met de nieuwe voucherregeling Training tot digicoach kunnen zorg- en welzijnsorganisaties - die vallen onder de Wmo 2015, Zvw, Wlz en/of Jeugdwet - een voucheraanvraag doen om hun medewerkers te laten trainen tot digicoach. Dit biedt de training:

  • Er kunnen maximaal 4 medewerkers getraind worden per organisatie;
  • Het programma bestaat uit twee trainingsdagen waarbij de focus ligt op coachende en technologische vaardigheden. Daarnaast vinden er verschillende intervisiemomenten plaats;
  • De training vindt in huis bij de zorg- of welzijnsorganisatie plaats of indien gewenst online.

De training wordt onder andere verzorgd door Q-Academie. Benieuwd naar het opleidingsprogramma? Kijk dan hier

Wat wordt er van een digicoach verwacht?

Het is belangrijk dat de digicoaches collega's wegwijs kunnen maken bij digitale vragen. Er wordt dus niet verwacht dat zij ICT-specialisten worden. De digicoaches zijn benaderbaar voor collega's, spreken dezelfde taal en zijn bovendien vertrouwde personen. Dit alles werkt drempelverlagend, waardoor iemand sneller en beter geholpen kan worden met zijn digivaardigheden. Meer weten? Kijk hier voor meer informatie.