Aanleverspecificaties kostprijsonderzoek GGZ/Fz Wat betekent dit voor u?

Aanleverspecificaties kostprijsonderzoek GGZ/Fz

Op 12 december zijn door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) de aanleverspecificaties voor het kostprijsonderzoek in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en de Forensische zorg (Fz) gepubliceerd. De impact hiervan voor GGZ-instellingen is groot. De gegevens die worden uitgevraagd zijn de kostenverdeelstaat en de productie- en profielgegevens. De inschatting van de NZa is dat het aanleveren van deze gegevens gemiddeld vijf dagen kost. GGZ-instellingen hebben uiterlijk tot en met 31 januari 2019 om de aanlevering op basis van deze specificaties te bewerkstelligen.

GGZ-instellingen zullen in zeer korte tijd veel informatie moeten verzamelen en aanleveren. Dit vraagt, vooral met de parallel lopende jaarafsluiting, om veel tijd en specifieke kennis van de systemen. Ga hier daarom direct mee aan de slag!

Komt u er niet uit? Wij denken graag met u mee. Wij kunnen uw instelling ondersteunen bij het verzamelen en aanleveren van gegevens. Wilt u hier meer over weten? Neemt u dan contact op met Els Roorda (0629277463) of Joost Zuurbier (0655735795​​​​​​​).